Cathy van Beek Leading Sustainable Health Care
COACHING

Contextuele coaching


Tegenwoordig heeft iedereen wel een coach. Een lifestyle coach, een coach die je begeleidt in de eerste fase van een nieuwe functie, een coach die je steunt als het erop aan komt en je alle moed die je in je hebt moet mobiliseren. Want wat jij wilt doen voor de patiënt/cliënt/samenleving, wat nog niet eerder is vertoond, roept soms onvoorziene reacties op. Kortom: in diverse contexten heb je hierop aansluitende vormen van coaching nodig.


Wat je bij mij kunt vinden is rust, scherpte en volledige aandacht. Tijdens de reflectiesessies, live (buiten of binnen) of met behulp van COA (coaching op afstand). Ook tussendoor op momenten waarop het spannend kan gaan worden kun je met me sparren . 

Jij bent uniek en zo is de context van je werkleven ook. Dat deze match blijft kloppen is essentieel. Je kunt aan jezelf werken om de match te verbeteren, aan je context of je kunt ontdekken dat de match niet beter te maken is dan die is. 

Met wijsheid, mildheid en de moed jezelf en de situatie onder ogen te zien kunnen we samen nieuwe perspectieven verkennen en of een mooie afronding van je deze fase in je leven bedenken. De volgende drie vragen kunnen   aanleiding zijn om met mij als coach contact op te nemen.We bekijken dan eerst of er een click ontstaat.

Roundabout

Plotseling word je onrustig; je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je leidinggevende laat weten dat het tijd wordt voor een next step. Soms weet je de richting meteen, soms begin je eerst maar eens aan een opleiding en soms kun je wel een coach gebruiken bij alle keuzes die zich op je rotonde voordoen. Als je een nieuwe afslag hebt genomen en voor het eerst als leider of bestuurder gaat functioneren dan is reflecterend op het balkon gaan staan met een coach een geeigende mogelijkheid.

Complexity

De uitdagingen in je werkzaam bestaan zijn soms ondoorzichtig, ambigue en multi-interpretabel. Onafhankelijk van in welke organisatiefiguratie of netwerk je je ook bevindt; het gaat ook om jouw rol en hoe je die passend maakt aan een veranderende organisatieomgeving. Het kan daarbij helpen de vraagstukken met een coach uit te zoomen naar je context en vervolgens in te zoomen op je eigen rol, leerproces en invloedssfeer. Om met hernieuwde inzichten en energie opgewekt weer aan het werk te gaan.

Life-work

Het gaat al een poos niet echt goed met je; spanningen op het werk die ook thuis resoneren. Het ziet er niet naar uit dat de situatie zal vanzelf ten goede gaat veranderen. Je dreigt in een impasse te komen en daar wil je echt iets aan doen. Dan kun je door je situatie te ontwarren een zoektocht naar nieuwe perspectieven in of buiten je baan te starten. Nadrukkelijk geen psychotherapie maar wel drijfveren doorgronden en eventueel herijken waarin je gedrag geworteld is. Een doorvertaling ervan naar de betekenins voor je (werk)leven is het sluitstuk en een nieuw begin.